Vous êtes ici

Publications scientifiques

Le programme « Opticourses » a fait l’objet de publications dans des revues scientifiques, dont les principales figurent ci-dessous.

 

2017

Perignon M, Dubois C, Gazan R, Maillot M, Muller L, Ruffieux R, Gaigi H, Darmon N. Co-construction and evaluation of a nutrition prevention programme aimed at improving the nutritional quality of food purchases among low-income household. Current Developments in Nutrition, 2017; 1 (10) e001107. Lien vers la publication

Dubois C, Tharrey M, Darmon N. Identifying foods with good nutritional quality and fair price ratio for the OPTICOURSES intervention research project.  Public Health Nutrition, 2017, 20 (17) 3051-3059. Lien vers la publication

 

2016

Gamburzew A, Darcel N, Gazan R, Dubois C, Maillot M, Tomé D, Raffin S, Darmon N. In-store marketing of inexpensive foods with good nutritional quality in disadvantaged neighborhoods: increased awareness, understanding and purchasing. Int J Behav Nutr Phys Activity, 2016, 13:104. Lien vers la publication

 

2015

Marty L, Dubois C, Gaubard MS, Maidon A, Lesturgeon A, Gaigi H, Darmon N. Higher nutritional quality at no additional cost among low-income households: insights from food purchases of positive deviants. Am J Clin Nutr, 2015, 102:190-198. Lien vers la publication

 

 

Le programme « Opticourses » c’est également des participations à des congrès, colloques et conférences, d’autres publications scientifiques et des mémoires et rapports de stage dont la liste complète est disponible ici.